Τελευταία Νέα

Συνέντευξη στον ΑΝΤ1 για την δράση του ΔΙΚΕΠΑΖ στα μέτωπα της Φυλής

ΓΡ. Γουρδομιχάλης δήλωσε “Προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στις εκκλήσεις για βοήθεια στα ζώα.

Συνεχή δρομολόγια κάνουν τα ασθενοφόρα του ΔΙΚΕΠΑΖ από την περιοχή της Φυλής.
Μέχρι τώρα έχουν μεταφερθεί από το μέτωπο της φωτιάς 11 αδέσποτα σκυλιά και ένα δεσποζόμενο.
Ευτυχώς μόνο ένα έχει εγκαύματα στα πέλματα.
Ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ ΓΡ. Γουρδομιχάλης δήλωσε “Προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στις εκκλήσεις για βοήθεια στα ζώα.
Η κατάσταση όμως είναι πολύ δύσκολη και ορισμένες διευθύνσεις που μας έχουν δοθεί είναι σε περιοχες με φωτιά σε εξελιξη ή προς το παρόν απροσπέλαστες σε οχήματα. Εμείς πάντως θα είμαστε εκεί μέχρι να νυχτώσει”

Παρουσία ΔΙΚΕΠΑΖ στην Περιοχή της Φυλής

Μέχρι τώρα, 11.00 το βραδυ, βρισκόμαστε με ασθενοφόρα και νοσηλευτές του ΔΙΚΕΠΑΖ στην περιοχή της Φυλής.
Στόχος μας η βοήθεια σε ζώα τραυματισμένα ή ταλαιπωρημένα από τη μεγάλη φωτιά και αν χρειάζεται η μεταφορά τους για νοσηλεία στις εγκαταστάσεις μας.
Η ατμόσφαιρα είναι πολύ κακή, καπνοί δυσκολεύουν την αναπνοή και περιορίζουν την ορατοτητα.
Επιπλέον λόγω της νύχτας σταμάτησαν οι προσπάθειες πυρόσβεσης και έτσι η φωτιά αφανίζει τα δάση κατευθυνομενη προς Πάρνηθα.
Το χειρότερο απ’ όλα είναι να αντικρυζεις τα καμένα ζώα.
Λόγω της παρουσίας μας πολλοί μας έφεραν τραυματισμένα ζώα για να μεταφερθούν προς νοσηλεία στο ΔΙΚΕΠΑΖ.
Οι αποστολές των ασθενοφόρων του ΔΙΚΕΠΑΖ θα συνεχιστούν και αύριο.
Για άλλη μια φορά θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους συνεργάτες μου γιατί δεν έφυγαν ούτε λεπτό από την περιοχή.

Ασθενοφόρα του ΔΙΚΕΠΑΖ στη φωτιά της Μάντρας.

Μπορεί να μη μετράμε ανθρώπινες απώλειες, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, όμως στα πολλαπλά μέτωπα φωτιάς σε ολόκληρη την Αττική, στα καταφύγια, φάρμες κλπ που βρίσκονταν στις περιοχές αυτές, τα ζώα έζησαν έναν εφιάλτη και σε κάποιες περιπτώσεις μια αδιανόητη τραγωδία!
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Φάρμα Αδέσποτων Ζώων Fazoo στο Λαγονήσι, που εκτός από 8 ζωάκια που διασώθηκαν, όλα τα άλλα κάηκαν ζωντανά, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες.
Ο ΠΕΣΥΔΑΠ από τη πρώτη στιγμή έστειλε τα ασθενοφόρα του ΔΙΚΕΠΑΖ στα μέτωπα της φωτιάς, με νοσηλευτές και κτηνιάτρους για νοσηλεία των πυρόπληκτων ζώων.
Και σήμερα πάλι 2 ασθενοφόρα μας θα κινούνται στην παλιά Εθνική Οδό Αθήνας – Θήβας για να βοηθήσουν.

Φωτιά σε Καλύβια – Λαγονήσι

Επιστρέφουμε από την κόλαση της φωτιάς, στη περιοχή Καλύβια – Λαγονήσι, με τα δύο ασθενοφόρα του ΔΙΚΕΠΑΖ με νοσηλευτές, που έφτασαν επιτόπου για να βοηθήσουν φιλόζωους και αδέσποτα.
Δεν έχω λόγια για να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους και τους εθελοντές του ΠΕΣΥΔΑΠ, που πέρα από το ωράριο τους και άλλες υποχρεώσεις τους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση μου.
Τα αδέσποτα που μεταφέρουμε θα έχουν άμεση περίθαλψη στις εγκαταστάσεις του Δικεπάζ.

 

Δεκάδες σκύλοι απέκτησαν «ταυτότητα», με… «νονό» το ΔΙΚΕΠΑΖ

Δεκάδες σκύλοι απέκτησαν «ταυτότητα», με… «νονό» το ΔΙΚΕΠΑΖ
 
Μία όμορφη και ελπιδοφόρα ημέρα ήταν η χθεσινή για τον ΠΕΣΥΔΑΠ και το Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ), καθώς δεκάδες κηδεμόνες σκύλων ήρθαν μαζί με τα ζώα τους στις εγκαταστάσεις μας, για να επωφεληθούν των υπηρεσιών ηλεκτρονικής σήμανσης (τοποθέτηση microchip) και εμβολιασμού, που ΔΩΡΕΑΝ παρασχέθηκαν σε δεσποζόμενους σκύλους όλης της Αττικής.
 
Το ΔΙΚΕΠΑΖ καθημερινά παρέχει υψηλού επιπέδου κτηνιατρικές υπηρεσίες σε αδέσποτους σκύλους, αλλά την Τρίτη 4 Απριλίου κατ’ εξαίρεση επεκτάθηκε και στους δεσποζόμενους, ύστερα από πρωτοβουλία του προέδρου του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρη Γουρδομιχάλη.
 
Όπως διευκρίνισε ο ίδιος, στόχος ήταν να συνδεθεί η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων με ένα μήνυμα για την υπεύθυνη φροντίδα και «κηδεμονία» των κατοικίδιων ζώων, αφού είναι βέβαιο πως η σήμανση και η ηλεκτρονική ταυτοποίηση των δεσποζόμενων σκύλων, περιορίζει το φαινόμενο των εγκαταλείψεων και μειώνει δραστικά τον πληθυσμό των αδέσποτων.
 
Έτσι χθες, σκύλοι κάθε φυλετικής προέλευσης κατέκλυσαν μαζί με τους ανθρώπους τους τις εγκαταστάσεις του ΔΙΚΕΠΑΖ, προερχόμενοι από κάθε γωνιά της Αττικής.
 
Χωρίς την παραμικρή δαπάνη για τους κηδεμόνες τους, δεκάδες ζώα ταυτοποιήθηκαν ηλεκτρονικά και καταχωρήθηκαν στα επίσημα μητρώα τη λύσσα και την λεπτοσπείρωση.
 
Την εκδήλωση παρακολούθησαν από κοντά εκπρόσωποι φιλοζωικών οργανώσεων και της τοπικής αυτοδιοίκησης, ανάμεσα τους και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη.
 
Με όλο το διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΠΕΣΥΔΑΠ και του ΔΙΚΕΠΑΖ παρόν, η οργάνωση και εκτέλεση όλης της διαδικασίας ήταν υποδειγματική, γεγονός που επέτρεψε να μην ταλαιπωρηθούν καθόλου τόσο τα ζώα όσο και οι συνοδοί τους.
 
Η χθεσινή ημέρα κατέδειξε την περαιτέρω ανάγκη που υπάρχει για ενημέρωση των κατόχων ζώων ως προς τις υποχρεώσεις τους, αλλά και την υποχρέωση της πολιτείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης να παρέχουν κίνητρα στους πολίτες, ώστε να εφαρμοστεί πλήρως το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο.

 

Εκδήλωση “Αγαπώ τα Ζώα”

Στον Πειραιά, στην ετήσια εκδήλωση “Αγαπώ τα ζώα” συμμετείχε το Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων, με 2 νέες υιοθεσίες αδεσποτων ζώων απο επισκέπτες του περίπτερου μας!
 
Η εκδηλωση εγινε την Κυριακή 11/6 ,στις 19:30 στην πλατεια Κοραή.
Μπράβο στον δήμαρχο Γιάννη Μώραλη, στην αρμόδια αντιδήμαρχο Αντωνία Καρακατσανη και στην υπηρεσία Περιβαλλοντος & Πρασίνου του δήμου Πειραια

 

Επίσκεψη Μαθητών στο ΔΙΚΕΠΑΖ

Επίσκεψη μαθητών στο ΔΙΚΕΠΑΖ.
 
Οι μικροί μαθητές των “Εκπαιδευτηρίων Μακρυγιάννη”, συνοδευόμενοι από εκπαιδευτικούς και γονείς, επισκέφτηκαν το ΔΙΚΕΠΑΖ (Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων).
 
Οι μικροί μαθητές ενημερώθηκαν από το προσωπικό για τη νοσηλεία και τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων και υπέβαλαν δεκάδες ερωτήσεις για την προέλευση των αδέσποτων, την φροντίδα τους, την υιοθεσία τους κλπ.
 
Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις προσωρινής φιλοξενίας τους και έβγαλαν βόλτα σκυλάκια στο προαύλιο!
 
Πραγματικά ήταν συγκινητική η αγάπη και η ευαισθητοποίηση τους για τα αδέσποτα ζώα.
 
Ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης δήλωσε σχετικά:
 
“Ευχαριστώ θερμά την διεύθυνση, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μικρούς μαθητές για την επίσκεψη.
 
Αυτές οι δράσεις, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, πρέπει να γίνονται από όλα τα σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά!”

 

Η υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου στο ΔΙΚΕΠΑΖ!

Η υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου στο ΔΙΚΕΠΑΖ!
 
Επίσκεψη στο ΔΙΚΕΠΑΖ (Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων) πραγματοποίησε σήμερα η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου.
 
Η υφυπουργός επισκέφτηκε τους χώρους νοσηλείας και διαμονής των ζώων, συνομίλησε με τους κτηνιάτρους, τους νοσηλευτές και τους φροντιστές των ζώων καθώς και με τις εργαζόμενες στη γραμματεία του ΔΙΚΕΠΑΖ.
 
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε για τα ζώα που νοσηλεύονται στο αναρρωτήριο, ενώ δήλωσε εντυπωσιασμένη από τις εγκαταστάσεις, την οργάνωση και τον επαγγελματισμό του προσωπικού.
 
Επιπλέον ο προεδρος Γρηγόρης Γουρδομιχάλης μαζί με το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Μ. Ευθυμιάδη και τον Γενικό Γραμματέα Γ. Κατσαντώνη, την ενημέρωσαν και για τις άλλες δράσεις πυρασφάλειας και πολιτικής προστασίας που αναπτύσσει ο ΠΕΣΥΔΑΠ στις περιοχές ευθύνης του, ιδιαίτερα στο όρος Αιγάλεω.
 
Η Δόμνα Μιχαηλίδου εξέφρασε την αναγνώριση και την υποστήριξη της στο έργο που γίνεται στο ΔΙΚΕΠΑΖ.
 
Την ευχαριστούμε!

 

Scroll to top